Një studim i NASA-s është i gatshëm t’ju paguajë 100,000 dollarë për të qëndruar në shtrat për gjashtëdhjetë ditë

0
30

Shumë njerëz në mbarë botën janë hut i natës, duke qëndruar gjatë tërë natës zgjuar. Por çfarë ndodh kur ju jeni keni qëndruar në shtrat për një kohë të gjatë?

NASA njoftoi kohët e fundit një studim që kërkon që kandidatët të qëndrojnë në shtrat për 60 ditë. Studimi është pjesë e studimeve të NASA-s  për të vëzhguar efektet e paqëndrueshmërisë dhe pushimit në shtrat në astronautët dhe për të gjetur mënyra për të menaxhuar rënien e atrofisë së muskujve dhe problemeve të densitetit të kockave që zakonisht ballafaqohen nga astronautët të cilët duhet të qëndrojnë për kohë të gjatë në  hapësirë, transmeton OxygenPress.

  1. Kandidatët duhet të qëndrojnë në shtrat për 2 muaj

Kandidatët e përzgjedhur për studime do të  qëndrojnë në shtrat për 60 ditë dhe t’i nënshtrohen testeve rigoroze, fizike dhe psikologjike për t’u përzgjedhur për këtë punë.

Rezultati i imazhit për një studim të NASA-s është i gatshëm t’ju paguajë 100,000 dollarë për të qëndruar në shtrat për gjashtëdhjetë ditë, shkruan OxygenPress.

  1. NASA kërkon vullnetarë për studimet e testeve në shtrat

NASA po kërkon vullnetarë si pjesë e studimeve ku do të paguajë. Pak edhe pse pagesa është e mrekullueshme, puna do të jetë e vështirë kur pjesëmarrësit do të shtrihen në një shtrat të posaçëm që zvogëlon presionin e gjakut dhe gradualisht zvogëlon volumin e gjakut.

  1. Rreziku i sëmundjes dhe dobësisë pas pak ditësh

 

Me kalimin e ditëve, muskujt e pjesëmarrësve mund të fillojnë të përkeqësohen dhe të zhyten në një gjendje të quajtur atrofi i muskujve, gjë që ndodh kur jeni të palëvizshëm për një kohë të gjatë. Dendësia e kockave gjithashtu do të ulet.

4.Vollnetarët  shtrihen në një shtrat të veçantë që simulon hapësirën

Shtrat i veçantë simulon ditët e astronautëve në hapësirë. Shtrati do të ndikojë në sistemin kardiovaskular të ngjashëm me atë që ndodh në hapësirë. Imuniteti i trupit gjithashtu zvogëlohet duke rritur rrezikun për t’u sëmurë.

  1. Çdo gjë duhet bërë në shtrat

Rregullat thonë se ju mund të bëni çdo gjë që ju pëlqen për sa kohë që ju të qëndroni në shtrat. Kandidatët ndahen në dy grupe ku një grupi i lejohet të ushtrojë me pajisje të posaçme dhe grupit tjetër nuk i lejohet asnjë aktivitet përveç pushimit. Gjatë gjashtëdhjetë ditëve të gjata, të gjithë pjesëmarrësve nuk u lejohet të lënë shtratin e tyre.

Studimi vëren efektin e hapësirës në astronautët

 

Eksperimenti është duke u kryer për të studiuar se si trupi reagon ndaj periudhave të gjata të pushimit dhe për të parë ndikimin që ndikon në kocka dhe në atrofi të muskujve. Qëllimi i studimit është të ndihmojë hulumtimin e NASA-s dhe të zbulojë metoda të reja për të ruajtur shëndetin e astronautëve në hapësirë.

  1. Studion astronautët që ndryshojnë fiziologjinë

Gjithashtu synon të zbulojë se si ndryshimi i fiziologjisë së astronautëve mund të ndikojë në misionet e ardhshme dhe aftësinë e tyre për të kryer detyra të caktuara në hapësirë. Ajo gjithashtu do të ndihmojë NASA-n të formulojë kundërmasat për të ndrequr dëmtime të tilla fiziologjike që kushtet e hapësirës imponojnë astronautët.

  1. Pjesa totale e shtratit për 60 ditë dhe NASA gjithashtu paguan

Në vitin 2014, studimi i shtratit  të NASA-s zhvilloi eksperimente të ngjashme ku ata madje i paguan pjesëmarrësit $ 18,000 për të kaluar 70 ditë në shtrat. Andreë Iëanikci një pjesëmarrës ka treguar  përvojën e tij të të gjithë studimit për VICE. Ai tha: “Kam përjetuar disa dhimbje koke serioze, sepse presioni i gjakut u rrit në kokën time. Krahina ime ka kaluar nëpër disa dhimbje serioze. Qëndrimi horizontal është i vështirë. Më kanë thënë se është e vështirë për shtyllën kurrizore të merret me të gjithë presionin e organeve të shtrirë në shtyllën kurrizore gjatë gjithë ditës. “Në një moment, ai madje dëshironte” dënim të përjetshëm mbi të gjithë NASA-n “.

PËRGJIGJU

Ju lutemi shkruani komentin tuaj!
Ju lutem shkruani emrin tuaj këtu