Një gotë verë në ditë ndikon në trupin tuaj

Të tepruarit me alkoolin mund të dëmtojë shëndetin, por pirja e moderuar mund të ketë një efekt mbrojtës, veçanërisht për zemrën e trurin.

Ky nuk është studimi i parë i këtij lloji, por së fundmi studiuesit britanikë kanë publikuar të dhënat e një hulumtimi në Frontiers in Nutrition .

Yndyra në stomak do të zhduket brenda 5-7 ditë! Këshillë!

Tani, duket se efektet pozitive të alkoolit mund të shtrihen edhe në pjesë të tjera të trupit tuaj pasi konsumi i moderuar i verës së kuqe mund të mbrojë qelizat e trurit tuaj.

Shkencëtarët zbuluan se enzimat dhe përbërësit aktive të verës së kuqe në të vërtetë mbronin neuronet nga vdekja duke parandaluar zhvillimin dhe përkeqësimin e sëmundjeve si Alzheimer.

Kjo është një arsye e mirë për të trokitur gotat dhe për të bërë gëzuar me verë.