Ngjarjet e rëndësishme të datës 22 shkurt

2008 – Peru e njohi Kosovën si shtet të pavarur.

1371 – Robert Stuart u bë mbret i Skocisë

1819 – Spanja u kishte dhënë SHBA-ve Floridën.

1855 – U themelua Pennsylvania State University.

1876 – Johns Hopkins University u themelua në Baltimore, Maryland.

1958 – Egjipti dhe Siria u bashkuan për të formuar Republikën e Bashkuar Arabe.

1959 – Lee Petty fitoi për herë të parë garën Daytona 500.

1974 – Samuel Byck tentoi të e vrasë presidentin amerikan Richard Nixon.

1979 – U pavarësua Santa Lucia nga Mbretëria e Bashkuar.

1986 – Filloi revolucioni i popullit në Filipinë.