Ngjarjet e rëndësishme që kanë ndodhur me 7 janar

1558 – Calais, e vetmja që kontrollohej nga anglezët në territorin e Francës, u rikthye nga francezët.

1610 – Galileo Galilei pa katër satelitët e Jupiterit. Ai ua vuri atyre emrat Io, Europa, Ganymede dhe Kalisto.

1789 – George Washington bëhet kryetar i parë së SHBA-ve

1887 – Thomas Stevens përfundoi udhëtimin e parë me biçikletë nëpër botë. Ai e kishte filluar udhëtimin e tij në prill të vitit 1884.

1927 – Filloi shërbimi telefonik transatlantik midis New Yorkut dhe Londrës, me 31 thirrje të bëra në këtë ditë të parë.

1935 – Ministri i Jashtëm francez, Pierre Laval, dhe kryeministri italian, Benito Mussoloni, nënshkruan marrëveshjet italiano-franceze.

1959 – SHBA njohu qeverinë e re të Fidel Castros në Kubë.

1989 – Princi Akihito u bë perandor i Japonisë, pas vdekjes së të atit, perandorit Hirohito.

1996 – Alvaro Arzu u zgjodh president i Guatemalës.

1502 – Lind Papa Gregori XIII .

1758 – Lind Joseph Bonaparte, vëllai italian i Napoleon Bonaparte.

1800 – Lind Millard Fillmore, presidenti i 13-të i SHBA-ve.

1655 – Vdes Papa Inoçenti X.

1989 – Vdes Hirohito, perandor i Japonisë.