Ngjarjet e rëndësishme që kanë ndodhur me 27 dhjetor

0
105

Në vitin 1831 Charles Darwin filloi ekspeditën rreth botës e cila zgjati 5 vjet.

Me 1945 u themelu Banka Botërore.

Në vitin 1945 Korea është ndarë në dy shtete, në Korenë Jugore dhe Korenë Veriore.

Në vitin 1899 u lind Lasgush Poradeci, poet dhe shkrimtar shqiptar.

Ndërsa në vitin 2007, në Rawalpindi, Pakistan, nga një atentat u vra udhëheqja e opozitës dhe ish kryetarja e qeverisë pakistaneze, Benazir Bhutto./OxygenPress.info