Ngjarjet e ndodhura me 30 nëntor

Në vitin 1964 u themelua Universiteti i Patrasit

Me 1966 Barbadosi u pavarësua nga Mbretëria e Bashkuar.

Në vitin 1967 Jemeni u pavarësua nga Mbretëria e Bashkuar.

1988 – Kohlberg Kravis Roberts & Co. bleu kompainë RJR Nabisco për 25.07 miliardë dollarë amerikan.

1998 – Deutsche Bank njofton për marrëveshjen me vlerë 10 miliard dollarë amerikan për blerjen e Bankers Trust duke krijuar institutin më të madhë financiarë në botë.

1989 – Antari i bordit të Deutsche Bank, Alfred Herrhausen, vritet nga një sulm me bombë nga Red Army Faction.

1995 – Përfundimi zyrtarë i operacionit luftarak Desert Storm

2004 – Lion Air Flight 538 u rrëzua në Surakarta, Central Java, Indonezi dhe la të vdekur 26 njerëz.

2011 – Leka Zogu II në bazë të Statutit Mbretëror të 1928, shpallet Pretendent i Fronit Mbretëror të Shqiptarëve, pas vdekjes së babait Leka Zogu I.

Në vitin 1874 u lind Winston Churchill, politikan britanik

1889 u lind Edgar Douglas Adrian, mjek dhe nobelist britanez

Në vitin 2013 vdes Paul Walker, aktor amerikan./OxygenPress.info