Ngjarjet e ndodhura me 16 nëntor

0
52

Në vitin 1849 gjyqi rus e dënon me vdekje shkrimtarin rus Fyodor Dostoevsky. Ekzekutimi hedhet poshtë në minutën fundit të realizimit.

Me 1904 John Ambrose Fleming zbuloi gypin elektronik.

Në vitin1940 Mad Bomber e vendos bombën e tij të parë në ndërtesën e zyrave në Manhattan e përdorur nga Consolidated Edison.

1944 – Qyteti Dueren, Gjermani, komplet u shkatërrua nga bombardua nga Forcat Aleate.

1957 – Vrasësi serik Edward Gein vrau dhe viktimën e tij të fundit, Bernice Worden.

1996 – Nënë Tereza pranon çmimin e qytetare e nderit e Shteteve të Bashkuara.

2000 – Bill Clinton është presidenti i parë amerikan i cili vizitoi Vietnamin që nga Lufta e Vietnamit.

Me 1895 lind Paul Hindemith, kompozitor gjerman

1906 – Lind Edo Kovaçeviq, piktor kroat

1922 – Lind José Saramago, letrar portugez dhe fitues i çmimit Nobel për letërsi.

Në vitin 1960 vdes Clark Gable, aktor filmimi amerikan

1973 – Vdes Alan Watts, shkrimtar anglez

1994 – Vdes Dino Valente, kompozitor amerikan

2006 – Vdes Sulejman Rebac, futbollist dhe trajner i futbollit boshnjak./OxygenPress.info

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here