Nëntori, muaji i adaptimit të fëmijëve

“Unë nuk kam fëmijë, por unë kam 17 nipëra dhe mbesa, dhe ata më  plotësojnë për çdo gjë që unë mund të bëj. Unë kam një vajzë të burrit , dhe unë adhuroj , dhe unë mendoj për adaptimin. Ka kaq shumë fëmijë në mosha dhe faza të ndryshme që kanë nevojë për familje. “~ Lauren Velez.

Muaji i adaptimit  është një muaj i dedikuar për të sjellë vetëdijen për adoptimin dhe fëmijët në nevojë për shtëpi dhe familje. Është një festë kombëtare që synon të sjellë të mirën në botë duke i vënë fëmijët së pari dhe synon të përpiqet të sjellë së bashku familjet.

Historia e muajit të adoptimit

I quajtur edhe Muaji i Vetëdijësimit të Adoptimit, filloi në vitin 1976 kur Guvernatori i Massachusetts, Michael Dukakis njoftoi për javën e adaptimit për të nxitur nevojën që familjet të adoptojnë fëmijë në kujdestari. Që atëherë, pushimi u bë zyrtar nën presidencën e Ronald Reaganit në vitin 1984. Disa vjet më vonë, në vitin 1995, Presidenti Clinton shpalli që Java e adoptimit duhet të ndryshohet në një muaj në vend të një jave, për shkak të nevojës urgjente për familjet birësuese që të marrin pjesë në adoptimin e fëmijëve. Prej aty, Presidenti Clinton zgjeroi procesin e adoptimit duke u lejuar familjeve të përdorin internetin si burim për adoptim.

Muaji i Birësimit u bë një festë kombëtare për njerëzit që morën pjesë. Zyrtarët dhe kandidatët aktualë përgjithësisht e mbështesin këtë përpjekje dhe që atëherë Muaji i Adaptimit  është provuar të jetë disi i suksesshëm. Që nga viti 2014, rreth 50.000 fëmijë janë adoptuar çdo vit me moshën mesatare që është rreth 7 vjeç. Megjithatë, më shumë statistika pohojnë se ndërsa 81.5 milionë amerikanë kanë konsideruar adoptim, rreth 23.000 fëmijë të moshës nga kujdesi kujdestar pa gjetur një familje. Ndërkohë që ka ende kërkime në proces si çdo vit, adaptimi  është një vendim i rëndësishëm për të bërë në jetën e një personi.

Si të Festoni Muajin e Birësimit

Nëse jeni gati për këtë vendim të rëndësishëm të jetës, atëherë bisedoni me qendrën lokale tuaj të adoptimit dhe shihni se si mund të filloni. Merrni pak kohë për të hulumtuar se si është procesi i birësimit dhe shihni se si mund ta ndryshoni jetën e fëmijës përgjithmonë. /OxygenPress.info