Nëntë zakonet e njerëzve që kanë lidhje të shëndosha

Marrëdhëniet e shëndetshme nuk janë domosdoshmërisht të pakta dhe plotësisht pa konflikte.

Përkundrazi, çiftet më të forta dhe më të gjata janë më të pajisura për t’u marrë me konfliktet në një mënyrë të pjekur dhe janë të përkushtuar që të rriten si njerëz dhe partnerë romantikë. Kohët e fundit kemi kërkuar ekspertë të marrëdhënieve për të ndarë atë që njerëzit në marrëdhëniet më të shëndetshme bëjnë rregullisht për të mbajtur lidhjen e tyre të fortë.

Lexo për të parë se çfarë ata kishin për të thënë:

Ata komplimentojnë partnerin e tyre para njerëzve të tjerë

“Çiftet në marrëdhënie të shëndetshme flasin pozitivisht për njëri-tjetrin tek miqtë, fëmijët, të afërmit, madje edhe bashkëpunëtorët. Kjo është e kundërta e dëmtimit të sjelljeve që karakterizojnë marrëdhënie më pak funksionale. Thjesht duke thënë: “Burri im është i dobishëm” ose “Mami gjithmonë bën darka më të mira” mund të jetë automatike dhe është një mënyrë e shkëlqyeshme për të mbajtur lidhjen dhe afërsinë. “- Dr Samantha Rodman, psikologe.

  1. Ata kanë kohë për njëri-tjetrin , pavarësisht se sa  të zënë janë

“Njerëzit në marrëdhënie të shëndetshme kanë kohë të rregullt në rutinën e tyre të përditshme për t’u lidhur me njëri-tjetrin. Unë kam parë çifte të cilët ecin së bashku me qen, duke folur pasi fëmijët zbresin, duke parë shfaqjet e tyre të preferuara ose duke u lutur së bashku. “- Dr. Kurt Smith, terapist i specializuar në këshillimin për burrat.

Ata qeshin lirisht dhe shpesh

“Burri dhe unë qeshim shumë. Deri në atë pikë ku është e vështirë të jesh tepër i mërzitur për shumë kohë, sepse një prej nesh zakonisht do të bëjë diçka për të lehtësuar gjërat. Temat mund dhe duhet të jenë serioze kur është e nevojshme, por të kesh një ndjenjë të humorit është një pasuri e madhe nëse dëshiron të jesh në një marrëdhënie të shëndetshme. Njerëzit që qeshin shumë dhe në përgjithësi nuk i marrin gjërat shumë seriozisht, mund të gëzojnë më lehtë një marrëdhënie të shëndoshë. »- Dr. Marie Land, psikologe.

Ata vlerësojnë cilësitë pozitive të partnerit të tyre, në vend që të përmendin ato negative

“Si këshilltar i martesës, shoh çifte të cilët kanë shumë për t’u ankuar kur bëhet fjalë për martesën e tyre. Por për pjesën më të madhe, ata kanë të njëjtat probleme si vetëm për çdo çift tjetër. Çiftet më të shëndetshme  nuk fokusohen në ankesat. Në vend të kësaj, ata shikojnë gjërat e mira që bën bashkëshorti i tyre dhe e bëjnë atë një pikë që të mos mbahen në shprehjen e mirënjohjes për njëri-tjetrin. »- Aaron Anderson, martesor dhe terapist familjar.

Ata praktikojnë ndjeshmëri

“Duke bërë këtë, çiftet janë shpesh në gjendje të kapërcejnë keqkuptimet që zakonisht ndodhin në të gjitha marrëdhëniet. Kjo aftësi për menaxhimin e konfliktit ndihmon njerëzit në zyrën time të ndihen të dëgjuar, të kuptuar dhe të vlerësuar kur partneri i tyre mund të thotë me të vërtetë: ‘Unë nuk mund të pajtohem me ju, por unë të kuptoj dhe mund të shoh se si ndihesh  në atë mënyrë’. “- Kari Carroll.

Ata gjithmonë e lënë bashkëshortin e tyre të dinë kur do të jenë në shtëpi.

“Një kockë e shpeshtë e grindjeve në marrëdhëniet e konfliktit është kur njëri nga partnerët ndihet jashtë, duke mos qenë i informuar se ku është njëri-tjetri. . Një telefonatë e thjeshtë ose tekst për të thënë kur do të jeni në shtëpi nga puna ose një natë më vajza,  ndihmon marrëdhënien tuaj të lulëzojë dhe e bën partnerin tuaj të ndjehet  i  sigurt “- Dr. Samantha Rodman.

Ata kurrë nuk ndalen flirtin me njëri-tjetrin

“Flirtimi është një mënyrë unike për një çift për të treguar dashuri dhe eksitim për njëri-tjetrin dhe të argëtohen duke e bërë atë. Kur çiftet ndalojnë flirtim, marrëdhënia bëhet e butë dhe e mërzitshme. Çiftet më të shëndetshme  ende flirtojnë me njëri-tjetrin – dhe ata e bëjnë shumë. »- Aaron Anderson.

Ata mbajnë luftimet e tyre të pastra

“Kjo nuk do të thotë asnjë thirrje për emrin, etiketimin ose vërejtjet e poshtëruara për partnerin tuaj nëse jeni së bashku apo jo. Shpesh dëgjoj se partnerët përdorin sarkazëm, grinden me komente ose vendosin pak me njëri-tjetrin dhe pastaj i pastrojnë me një justifikim si: “Unë isha duke kërcyer.” Partnerët në marrëdhënie të shëndetshme të marrëdhënieve janë të dashur dhe të respektueshëm me njëri-tjetrin gjithmonë. “- Dr. Kurt Smith.

Ata falin dhe ecin përpara, në vend që të mbajnë grindjet

“Mosmarrëveshja nuk ndiqet nga distanca emocionale. Të dy partnerët kanë gabimet e tyre, kërkojnë falje dhe ecin përpara. Ata aktualisht kanë kohë të gëzojnë jetën e tyre së bashku edhe nëse një orë më parë ata nuk ishin dakord për diçka.