Në këtë vend shkolla është ndërtuar brenda një ish-fabrike betoni

Shkolla e mesme “Roskilde Festival Folk” në Roskilde, Danimarkë, është ndërtuar nga COBE dhe MVRDV brenda një ish-fabrike betoni.

Studio daneze COBE dhe ajo holandeze MVRDV bashkëpunuan për të krijuar shkollën në rrethin “Musicon” të Roskilde pranë vendit të festivalit vjetor të shkëmbinjve. Shkolla popullore (s.q. folk school – shkolla në skandinavi për arsimin liberal për të rriturit që punojnë) është e para që do të ndërtohet në Danimarkë në 50 vjet, shkruan Dezeen.

Studiot ruajnë strukturën e betonit të ish-fabrikës duke shtuar dritare të mëdha dhe duke futur 16 “kuti” për të ndarë hapësirën në zona për punëtori të ndryshme që do të mbahen. /Ndertimi/OxygenPress.info