“Ndoshta është koha të ndalemi së kërkuari gjithmonë për atë që na mungon”

“Ju jeni beqar dhe ju mungon partneri.
Ju jeni çift dhe ju mungon liria.
Ju punoni dhe nuk keni kohë.
Keni shumë kohë të lirë dhe dëshironi të punoni.
Ju jeni i ri dhe doni të rriteni për të bërë gjëra të rriturve.
Ju jeni i rritur dhe dëshironi të bëni gjërat e të rinjve.
Ju jeni në qytetin tuaj, por dëshironi të jetoni diku tjetër.
Ju jeni diku tjetër, por dëshironi të ktheheni në qytetin tuaj…
*Ndoshta është koha të ndalemi së kërkuari gjithmonë për atë që na mungon dhe të fillojmë të jetojmë të tashmen, duke vlerësuar me të vërtetë atë që kemi.
*Shijoni aromën e shtëpisë tuaj përpara se të hapni derën dhe të dilni për të gjetur aromat e botës!
*Sepse asgjë nuk merret si e mirë dhe gjithçka është një dhuratë. Jepi atyre që keni dhe jetës suaj vlerë!”

(Oscar Travino – Shtatë sekonda)