Ndërtimi i një makine që lexon mendimet e njerëzve

Facebook po zhvillon teknologji  tw re që së shpejti do të mundësojë leximin e mendjes.

Drejtuesi, Mark Zuckerberg detajizoi se si gjigandi i Silicon Valley po studion një “ndërfaqe të trurit-kompjuter” në një intervistë me profesorin e Harvardit, Jonathan Zittrain.

Në të ardhmen e afërt, ky sistem do tw lejon përdoruesit të bashkëveprojnë me mjedise të realitetit të shtuara duke përdorur vetëm trurin e tyre – pa tastiera, prekje ose gjeste të nevojshme.

Koncepri I Zuckerberg parashikon se kjo paisje do lejon qw pwrdoruesit do lwvizin nw second madje tw edhe tw shkruajnw fjalw me trurin e tyre.

Përdoruesit do të vendosin një pajisje të ngjashme me një kapak nw kokw që është në gjendje të mbledhë rrjedhat e gjakut, aktivitetin e trurit dhe mendimet, përcjell gazetametro.

‘Një pajisje për leximin e mendjes do ta bëjë atë shumë më të lehtë për njerëzit që të bashkëveprojnë me teknologjinë’, pohon Zuckerberg.

Zuckerberg po ashtu anashkaloi çdo implikim të mundshëm etik që mund të lindte nga pajisja, duke thënë se përdoruesit do të duhej të pajtoheshin për produktin.