NASA publikon fotot e para pas uljes në Mars

Roveri Perseverance i NASA-s që zbarkoi në Planetin e Kuq qe në gjendje të publikonte fotot e para, të cilat u konsideruan si “ikonike”.

NASA thotë se një objektiv kryesor për misionin e roveri

t Perseverance (rover – pajisje për eksplorimin e sipërfaqes planetare) është astrobiologjia, duke përfshirë kërkimin e shenjave të jetës antike.

‘Ikonike’: NASA publikon fotot e para pas uljes në Mars

Puna e roverit do të përfshijë ekzaminimin e gjeologjisë dhe klimës së planetit, mbledhjen e shkëmbinjve dhe pluhurit marsian.

Burimet: NASA, Euronews, Anabel