MPJD: Vendimi për pezullim nuk i përfshinë as konsujt as ambasadorët

Me qëllim të qartësimit të gjendjes së krijuar pas publikimit të lajmeve të sotme, lidhur me vendimin e Ministres së Punëve të Jashtme dhe Diasporës – Meliza Haradinaj-Stublla, për pezullimin e përkohshëm të disa vendimeve që kanë të bëjnë me shërbimin e jashtëm, ju njoftojmë se:

Nuk bëhet fjalë për anulim, por për pezullim të përkohshëm të vendimeve për kthim të disa diplomatëve, të nënshkruara nga ish-Qeveria e shkarkuar.

Vendimi për pezullim nuk i përfshinë konsujt dhe as ambasadorët.

MPJD njofton opinionin se këto vendime do të shqyrtohen veç e veç brenda afatit 7 ditor, dhe se vendimi përfundimtar do të merret pa asnjë paragjykim lidhur me vendimet e mëparshme apo pezullimin aktual të tyre.