Mësoni nofkat e komandantëve të luftës së UÇK-së

Gjatë luftës së fundit në Kosovë, shumë ushtarë dhe komandant të Ushtrisë Çlirimtare të Kosovës, përveç emrave të tyre, kanë përdorur edhe nofka të ndryshme.

Deri më tani, dihet se kush ishte Gjarpri gjatë luftës, pastaj Daja, Çeliku, etj. Por janë edhe disa.

Këta janë disa nga komandantët dhe ushtarët e UÇK-së, të cilët kishin përdorur nofka të ndryshme:

Hashim Thaçi (Gjarpri)
Azem Syla (Daja i madh)
Kadri Veseli (Luli)
Xhavit Haliti (Zeka)

Fatmir Limaj (Çeliku)
Ferat Shala (Pëllumbi)
Jakup Krasniqi (Kupa)

Sylejman Selimi (Sulltani)
Rexhep Selimi (Dhjetëshi)
Sokol Bashota (Njëmbëdhjetëshi)

Elimi Reçica (Petriti)
Shukri Buja (Gazetari)
Isak Musliu (Qerqizi)
Haxhi Shala (Topi)

Gani Krasniqi (Baca)
Ramush Haradinaj (Smajli)
Ismet Jashari (Kumanova)
Lahi Ibrahimaj (Magjupi)

Haradin Bala (Togeri)
Mirash Dakaj (Korbi)
Skender Hoti (Tigri)
Halil Çadraku (Fatosi)

Gani Paqarizi (Rreziku)
Xhem Gashi (Gjermani)
Gani Kastrati (Eprori)
Sali Veseli (Ushtaraku)

Naim Maloku (Besniku)
Ilaz Kadolli (Prokurori)
Naser Krasniqi (Ftyra)

Naser Shala (Bashkim Fina)
Rrustem Mustafa (Rremi)
Daut Haradinaj (Davidi)