Mësoni çka kishte ndodhur me 29 dhjetor

Në vitin 1911 Mongolia kishte shpallur pavarësinë.

1800 – u lind Charles Goodyear, shpikës amerikan.

Në vitin 1808 u lind Andrew Johnson, presidenti i 17’ i Shteteve të Bashkuara të Amerikës.

1911 – vdiq Joseph Pulitzer, gazetar dhe publicist amerikan.

1924 – vdiq Carl Spitteler, poet zvicran dhe nobelist.

1926 – vdiq Rainer Maria Rilke, shkrimtar austriak.