Mësoni çka ka ndodhur me 8 janar

0
48

1198 – Innocent III zgjedhet Papë

1297 – Pavarësohet Monako.

1806 – Cape Colony u bë koloni britanike.

1835 – Borxhi kombëtar i ShBA-ve për herë të parë dhe të vetme është 0 (zero).

1838 – Alfred Vail demonstroi përdorimin e telegrafit duke përdorur pikat dhe presjet si shenja komunikimi.

1912 – U themelua Kongresi Kombëtar Afrikan.

1926 – Abdul-Aziz ibn Saud u bë mbret në Hexhaz dhe e riemëroi vendin Arabia Saudite.

1959 – Fidel Kastro mori pushtetin në Kubë.

1973 – U lansua misioni hapsinor rus Luna 21.

1975 – Ella Grasso u bë guvernatore në Connecticut dhe u bë gruaja e parë guvernatore në ShBA e cila nuk e ka pasuar burrin në atë funksion.

1996 – Aeroplani bartës Antonov 32 u rrëzua në treg në Kinshasa, Zaire dhe la të vdekur më shumë se 350 njerëz.

1935 – Lind Elvis Presley, këngëtar amerikan

1937 – Lind Anton Pashku, shkrimtar shqiptar

1942 – Lind Stephen Hawking, fizikan dhe autor anglez

1983 – Lind Kim Jong-un, politikan koreanoverior, udhëheqës. suprem

1986 – Lind David Silva, futbollist spanjoll

1198 – Vdes Papa Çelestini III