Mësoni çka ka ndodhur më 7 shkurt

457 – Leo I u bë Perandor Bizantin.

1550 – Julius III u bë Papa Julius III.

1807 – Napoleon Bonaparta filloi luftën kundës Rusisë dhe Prusisënë Eylau, Poloni.

1898 – Émile Zola u nxorr në gjyq për veprën e tijë J’Accuse.

1914 – Filmi i parë i aktorit anglez Charlie Chaplin, Kid Auto Races at Venice u paraqit në Keystone Studios.

1974 – Grenada u pavarësua nga Britania e Madhe.

1979 – Plutoni hyri në orbitën e Neptunit, për herë të parë që nga koha që këto dy planete njihen në shkencë.

1992 – U nënshkrua Marrëveshja e Mastrihtit e cila çoi në krijimin e Bashkimit Evropian.

1478 – Thomas Morus, filozof, shkrimtar dhe politikan anglez

1812 – Charles Dickens, shkrimtar anglez

1834 – Dmitri Mendeleev, kimist rus

1901 – A. den Doolaard, shkrimtari hollandez

1920 – Qerim Haxhiu, aktivist i shquar për çështjen kombëtare shqiptare

1953 – Hasija Borić,aktore dhe regjisore boshnjake

1954 – Dieter Bohlen, muzikant dhe producent gjerman

1965 – Chris Rock, aktor dhe komedian amerikan

1978 – Ashton Kutcher, aktor amerikan

2006 – Ibrahim Kodra, piktor

1999 – Mbreti Hysein, mbret i Jordanisë.