Mësoni çka ka ndodhur më 27 shkurt

1844 – Republika Dominikane u pavarësua nga Haiti.

1881 – Forcat ushtarake osmane që erdhën për me shu kryengritjen e udhëhequr nga Lidhja e Prizrenit u futën në Shkup pa u pengu fare. Aty u vendos edhe Ibrahim Pasha si komandant i garnizonit. Më 23 mars Ibrahim Pasha thirri në selinë e tij 11 anëtarët e Komitetit të Lidhjes për Shkupin me Jashar bej Shkupin në krye, të cilët i arrestoi pabesisht.

1897 – U botua në Stamboll “Alfabetarja e gjuhës shqipe” e përgatitur nga Sami Frashëri, Vaso Pasha dhe Koto Hoxhi, e cila çeli një epokë të re në fushën e teksteve shkollore.

1900 – U themelua Partia Puntore Britanik.

1900 – U themelua FC Bayern München në München,Gjermani.

1933 – Berlin, Gjermani: zjarr në Reichstag, ndërtesa parlamentare gjermane.

1940 – Martin Kamen dhe Sam Ruben zbuluan Karbonin 14.

1964 – Italia kërkoi ndihmë për të mbajtur kullën Torre pendente di Pisa që të mos rrzohet.

1967 – Dominika u shpall e pavarur nga Mbretëria e Bashkuar.

1974 – Revista People u publikua për herë të parë.

1996 – Satoshi Tajiri krijoi serialin e animuar Pokémon.

2003 – Bilana Pllavshiq u dënua me 11 vjet burg për krime dhe gjenocid ndaj njerzimit.

2008 – Zvicra dhe Austria e njohën Kosovën si shtet të pavarur.

2008 – Zyra ndërlidhëse gjermane në Prishtinë, u shndërrua sot zyrtarisht në Ambasadë të Republikës Federale të Gjermanisë në vendin tonë, në të cilën u ngrit edhe flamuri i Republikës

1967 – Adoptohet Flamuri i Antigua dhe Barbudas

2010 – Një dridhje toke me magnitudë 8.8 shkallë godet shtetin e Kilit në 03:34 sipas orës lokale.521 vdiqën dhe 51 të tjerë mungojnë.Dridhja u ndie deri ne Buenos Aires