Mësoni çka ka ndodhur më 26 shkurt

2008 – Polonia e njohi Kosovën si shtet të pavarur.

364 – Valentinian I u shpall Perandor Romak.

1794 – U dogj Kalaja e Kristiansburgut, Copenhagen.

1797 – Bank of England për herë të parë paraqiti monedhat 1 funtë dhe 2 funta.

1815 – Napoleon Bonaparte iku nga Elba.

1848 – U shpall Republika e dytë Franceze.

1936 – Adolf Hitler në Gjermani hap fabrikën e parë prodhimoin e “automoobilit popullor”, “folksvagen”.

1952 – Kryeministri i Mbretërisë së Bashkuar, Winston Churchill, deklaroi se kombi i tij ka bombë atomike.

1966 – Programi Apollo: U lansua AS-201, fluturimi i parë i raketës Saturn IB.

1986 – Revolucioni i Fuqisë Popullore në Filipinë.

1991 – Tim Berners-Lee paraqiti shfletuesin e parë të internetit të quajtur WorldWideWeb.

2004 – Presidenti i IRJ të Maqedonisë Boris Trajkovski vdiq nga rrëzimi i aeroplanit afër qytetit Mostar, Bosnja dhe Hercegovina.