Mësoni çka ka ndodhur më 24 janar

0
62

1927 – Regjisori Alfred Hitchcock paraqiti filmin e tij të parë The Pleasure Garden në Angli.

1972 – Komandanti japonez Shoichi Yokoi u gjet i fshehur në xhungël në Guam ku fshihej që nga LDB.

1984 – Kompjuteri i parë Apple Macintosh paraqitet në shitje.

1989 – Shteti federal Florida e ekzekutoi vrasësin më të perfolur amerikan Ted Bundy në karrigen elektrike.

1993 – Gazetari dhe shkrimtari turk Uğur Mumcu u vra me autobombë në Ankara, Turqi.

1996 – Kryeministri polak Jozef Oleksy akuzohet për spiunim për Moskën.

2003 – Filloi veprimtarinë Departamenti i Sigurimt të Atdheut të SHBA-së (Department of Homeland Security).

1919 – Ismail Qemali vdiq në hotelin “Brufani” të Peruxhia-s, ku ndodhej i ftuar nga Qeveria italiane, me qëllim për të arritur “një marrveshje me gjthë shqiptarët e Shqipërisë dhe delegatët e Amerikës”, për të marrë pjesë në Konferencën e Paqes, që do të zhvillohej në Paris.

2017 – Willy Kamsi, studiues, bibliograf dhe diplomat shqiptar.