Mësoni çka ka ndodhur më 23 shkurt

1898 – Émile Zola u burgos në Francë pasi shkroi “J’accuse”, letër përmes së cilës akuzoi qeverinë e Francës për anti semitizëm dhe gabimisht burgosjen e kapitenit Alfred Dreyfus.

1919 – Benito Mussolini themeloi Partinë Fashiste në Itali.

1934 – Léopold III u bë mbret i Belgjikës.

1938 – Në Kuvajt janë zbuluar burimet e para të naftës.

1941 – Për herë të parë u prodhua dhe izolua plutoniumi nga Dr. Glenn T. Seaborg.

1945 – LDB: Qyteti gjerman Pforzheim u shkatërrua tërësisht nga 379 bombardues britanez.

1958 – Rebelët e kubanet kidnapuan kampionin e pesëfisht në Formula 1, Juan Manuel Fangio.

1992 – U themelua Partia Komunsite e Gjeorgjisë.

1998 – Osama bin Laden publikoi fetva duke shpallur xhihad kundër tëgjith judëve dhe kryqëzuesve.

1999 – Lideri kurd Abdullah Öcalan u denua për tradhëti në Ankara, Turqi.

1999 – Rrëshqitja e borës shkatërroi fshatin autrian Galtür dhe la të vdekur 31 njerëz.