Mësoni çka ka ndodhur më 21 shkurt

2008 – Estonia, Italia, Danimarka dhe Luksemburgu e njohën Kosovën si shtet i pavarur.

1272 – U themelua Mbretëria e Arbërisë

1440 – U formua Konfederata Prusiane.

1842 – John Greenough fitoi patentën e parë për makinën për qepje.

1848 – Karl Marx dhe Friedrich Engels botuan në Londër Manifestin Komunist.

1878 – Libri i parë me numra telefonik u paraqit në New Haven, Connecticut.

1916 – Lufta e Parë Botërore: në Verdun, fillon lufta në mes gjermanëve dhe francezëve që merret si fillim i Luftës I Botërore.

1936 – Demonstrata e bukës shpërtheu në Korçë, e cila në historinë tonë ka hyrë si një nga revoltat më të medha popullore.

1945 – Vritet Shaban Polluzha e Mehmet Gradica.

1948 – U inkorporua NASCAR.

1953 – Francis Crick dhe James D. Watson zbuluan strukturën e molekulave të ADN-së.

1958 – Gamal Аbdel Naser është zgjedhur për kryetarë tw parë së Republikës së Bashkuar Arabe, federatës së Egjyptit dhe Sirisë.

1965 – Malcolm X u vra në Audubon Ballroom në New York City nga antarët e organizatës Kombi Islam.

1974 – Në Kuvendin e RSFJ është aprovuar Kushtetuta e re. Kosova shpallet Krahinë Socialiste Autonome.