Mësoni çka ka ndodhur më 15 mars

1493 – Kristofor Kolombi kthehet në Spanjë pas udhëtimit të tij të parë në Botën e Re.

1820 – Maine u pranua si shteti i 23-të i SHBA-së.

1892 – U Themelua Liverpool FC, klub futbolli anglez

1903 – Britanikët përfunduan pushtimin e Nigerit.

1909 -Italia propozon një konferencë evropiane mbi Ballkanin.

1935 – Jozef Gwbels, ministri gjerman i propagandas, ndalon katër gazeta në Berlin.

1939 – Gjermania pushton Boheminë dhe Moravinë, Çekosllovaki.

1960 – Dhjetë kombe takohen në Gjenevë për të diskutuar çarmatimin.

1990 – Mikhail Gorbachev zgjidhet presidenti i parë i BRSS

2005 – Presidenti i Kosovës Ibrahim Rugova pëson një atentat.

2008 – Një shpërthim i fuqishëm në Gërdec shkaktoi vdekjen e 26 personave si dhe plagosjen e qindra të tjerëve.

2011 – Fillon Lufta civile Siriane