Mësoni çka ka ndodhur me 15 janar

0
59

1999 – Masakra e Reçakut, masakra e fundit më madhe e pushtuesit serb në Kosovë.

1864 – U lind Isa Boletini, hero kombëtar shqiptar. (v. 1916)

1929 – U lind Martin Luther King, aktivist për të drejtat e njeriut në ShBA

1759 – Hapet Muzeu Britanik ne Londer.

1890 – Në Mariinski-Teater të Shën Petersburg vihet ne skenë premiera e baletit Bukuroshja e fjetur nga Marius Petipa me muzike te Pjotr Iljitsch Tschaikowski.

1943 – inaugurohet Pentagoni.

1958 – Shfaqja e parë e operas Vanessa nga Samuel Barber me libret nga Gian Carlo Menotti realizohet në Metropolitan Opera të New York City.

1958 – Shfaqet për herë të parë Filmkomedia gjermane Das Wirtshaus im Spessart.

1971 – Presidenti i Egjiptit solemnisht hapi pendën – Liqenin e Asuanit në lumin Nil.

1992 – Kroacia dhe Sllovenia u njohën ndërkombtarisht.