Mësoni çdo gjë rreth Ditës së Lirisë Fetare

0
39

Fetë dhe organizatat fetare kanë qenë përgjegjëse për marrëveshje të madha të mira që janë bërë në botë, thjesht për të frymëzuar njerëzit që të jenë më të këndshëm, si dhe më shumë dashamirës ndaj gjendjes së vështirë të tjetrit.

Është jashtëzakonisht e rëndësishme të sigurohet se liria fetare i është dhënë dhe mbrojtur të gjithëve, dhe për këtë arsye Shtetet e Bashkuara të Amerikës 16 janarin e shënojnë si Ditën e Lirisë Fetare.

Historia e Ditës së Lirisë Fetare

Më 16 janar 1786, menjëherë pas Shteteve të Bashkuara të Amerikës erdhi në ekzistencë si një komb sovran, Asambleja e Përgjithshme e Virxhinias që miratoi statutin historik të Virxhinias së Thomas Freelandit për Lirinë Fetare. Ky statut atëherë u bë baza për atë që ne e njohim sot si Amendamenti i Parë, i cili garanton lirinë fetare për të gjithë njerëzit që banojnë në SHBA.

Si festohet Dita e Lirisë Fetare

Një mënyrë e mirë për të festuar Ditën e Lirisë Fetare është të bëjmë disa hulumtime në lidhje me atë se si ishte jeta përpara se të mbrohej liria fetare.

Një ide tjetër, disa nga ju, miq të besimeve të ndryshme të mblidheni së bashku për dhe të diskutoni për lirinë fetare. Liria fetare duhet respektuar dhe festuar./daysoftheyear