Mandej bëni dashuri

Mandej bëni dashuri.

Jo seks, veç dashuri.

Dhe me këtë nënkuptoj

puthjet në gojë,

në qafë,

në bark,

mbi kurriz,

kafshimet në buzë

duart e pleksura

dhe sytë brenda syve.

E kam fjalën për përqafime kaq të shtrënguara

sa të bëheni një gjë e vetme,

trupa të ngërthyer dhe shpirtra që ndeshen,

përkëdheli mbi gërvishtje,

tesha të zhveshura bashkë me frikën,

puthje mbi ligështi,

mbi blanat e një jete

që deri atë grimë

kish qenë disi e zbehtë.

 

E kam fjalën për gishtërinj mbi trupa,

të krijoni yjësi,

të thithni aroma,

për zemra që rrahin tok,

frymëmarrje që rendin

me të njëjtin ritëm.

Mandej buzëqeshje,

të sinqerta pas një copë here

që s’ishin më të tilla.

Pra,

bëni dashuri dhe mos kini turp,

sepse dashuria është art,

dhe ju kryevepra.

 

Poezi nga Alda Merini.

 

Përktheu: Beti Njuma