Majdanozi ndihmon në forcimin e kockave

Kockat e tua kanë nevojë për vitamina dhe minerale të caktuara në sasi të ndryshme për të qëndruar të shëndetshëm dhe të fortë.

Majdanozi është i mbushur me vitaminë K – një lëndë ushqyese esenciale për shëndetin e kockave.

Vitamina K ndihmon në ndërtimin e kockave të forta duke mbështetur qelizat e ndërtimit të kockave të quajtura osteoblastet.

Kjo vitaminë gjithashtu aktivizon disa proteina që rrisin dendësinë minerale të kockave – një masë e sasisë së mineraleve të pranishme në kockat tuaja.

Disa studime sugjerojnë se ushqimet me përmbajtje të lartë në vitaminë K mund të zvogëlojnë rrezikun e thyerjeve të kockave. Një studim zbuloi se konsumi ma i madh i vitaminës K është shoqëruar me një rrezik më të ulët për 22 për qind.
Prandaj, hani sa më shumë majdanoz për përmirësimin e shëndetit të kockave.