Lul Raka: Virusin mund ta përhapësh edhe nëse nuk ke simptoma

nga Lul Raka, mikrobiolog

TI MUND TA PËRHAPËSH VIRUSIN EDHE NËSE NUK KE FARE SHENJA DHE SIMPTOMA TË SËMUNDJES!!

• Dilni jashtë vetëm për të blerë bukë, ushqim, barna dhe për të shkuar në punë (nëse jeni duke punuar në shërbimet publike vitale);
• Nëse keni dalur jashtë, mbani distancën prej së paku 2 metra nga çdokush që ju afrohet;
• Pastroni duart me ujë e sapun posa të vini në shtëpi;
• Mos shkoni në vizita te familjarët e as te miqtë.

25% E NJERËZVE TË INFEKTUAR ME KORONAVIRUS NUK KANË FARE SHENJA AS SIMPTOMA TË SËMUNDJES!
EDHE TI MUND TË JESH NJËRI NGA TO, OSE MUND TË JETË PERSONI ME TË CILIN PO QËNDRONI TANI!

RRI N’SHPI!