Ky është shtatë vjeçari që fitoi 22 milion dollarë nga Youtube

Një djalë shtatëvjeçar i cili iu bën vlerësime lodrave është vlerësuar si ylli që fiton më së shumti në YouTube, duke arritur deri në 22 milionë dollarë.

Vlerësimi nga revista Forbes zbuloi se Ryan i Ryan Toys Revieë e kaloi Jake Paulin me 500,000 dollarë për 12 muaj, deri në qershor, transmeton OxygenPress.

Videot janë postuar ditë më parë dhe njëri që promovon një vezë gjigande mister blu me fytyrën e Ryanit ka pasur më shumë se një milion shikime që nga e diela.

Kanali i Dude Perfect ishte në vendin e tretë, duke bërë 20 milionë dollarë, tha Forbes. Fitimet e Ryan, të cilat nuk përfshijnë taksat ose tarifat e ngarkuara nga agjentët apo avokatët, janë dyfishuar krahasuar me vitin e kaluar.

I pyetur nga NBC se pse fëmijëve i pëlqejnë të shohin videot e tij, Ryan – i cili tani është tetë vjeçar – u përgjigj: “Sepse jam argëtues dhe jam qesharak”, përcjell OxygenPress.

Meqë kanali u krijua nga prindërit e Ryan në mars 2015, videot e tij kanë pasur pothuajse 26 miliardë shikime dhe grumbulluan 17.3 milionë ndjekës.

Forbes tha se gjithsej,  1 milion dollarë nga  22 milion dollarë në total gjenerohet nga reklamimi i shfaqur para videos, ndërsa pjesa e mbetur vjen nga postimet e tjera të sponsorizuara.

Shuma e gjeneruar nga postimet e sponsorizuara është e vogël krahasuar me yjet e tjerë të lartë, shkruan Forbes. Kjo është “rezultati jo vetëm i asaj se sa pak merret Ryan (ose familja e tij), por edhe fakti që demografia e tij me përmasa të mëdha nuk është pikërisht ajo që duhet.

Lodrat e paraqitura në një nga videot e kanalit mund të shiten menjëherë.

Në gusht, Ëalmart filloi të shesë një gamë ekskluzive lodrash dhe veshje të quajtur Ryan’s Ëorld, dhe një video që tregon Ryan dhe prindërit e tij që kërkojnë lodrat e tij në një dyqan Ëalmart ka pasur 14 milion shikime në tre muaj.

Të ardhurat nga marrëveshja me Ëalmart do të rrisin ndjeshëm të ardhurat totale të Ryan vitin e ardhshëm.

Ndërsa ai është ende fëmijë, 15% e të ardhurave të Ryan janë vënë në një llogari bankare që ai mund të hyjë vetëm kur arrijë moshën madhore të paraparë me ligj.

Motrat binjake të Ryan nuk janë lënë jashtë kënaqësisë: ato shfaqen në disa video në një kanal të lidhur me YouTube, i quajtur Ryan’s Family Revieë.

Një video me titull “Top 10 Eksperimentet Shkencore që mund të bëni në shtëpi për fëmijët” me të tre fëmijët ka pasur më shumë se 26 milionë shikime:

Daniel Middleton, lojtari i Minecraft që kryesonte listën 2017 me fitimet prej $ 16.5m, ka rënë në vendin e katërt.

Ndërsa Jake Paul nu ngjit për gjashtë vende dhe zuri vendin e dytë, vëllai i tij Logan Paul ka rënë poshtë në renditjen e Forbes këtë vit në vendin e 10 me 14.5 milion dollarë – ende 3 milion dollarë më shumë se në vitin 2017.

Logan Paul kërkoi falje në janar pasi tregoi trupin e një viktime të dukshme vetëvrasëse në Japoni në një nga videot e tij.

Google,që zotëron YouTuben, hoqi kanalet e Paulit nga programi i saj Google Preferred, ku markat shesin reklama në 5% të krijuesit më të lartë të platformës, me qëllim të ikjes polemikave.