Ky arkitekt e ka kthyer fabrikën e çimentos në rezidencë moderne

0
33

Në vitin 1973 ai gjatë kohës sa zbuloi një fabrikë të vjetër të çimentos, pa një mal me mundësi.

Fabrika me lokacion jashtë Barcelonës, ishte një makinë ndotëse në epokën e Luftës së Parë Botërore e cila ishte mbyllur. Në atë gjendje që ishte i duheshin shumë riparime që i mbetën Ricardo Bofill-it dhe ekipit të tij për t’i bërë, pasi e blenë atë.

Pas disa vjetësh dekonstruktimi të pjesshëm, arkitekti ka vendosur shumë bimë në fasadën e jashtme dhe e ka kthyer brendësinë në një ambient të mrekullueshëm modern. /Ndërtimi.info/OxygenPress.info

PËRGJIGJU

Ju lutemi shkruani komentin tuaj!
Ju lutem shkruani emrin tuaj këtu