Kukësi, i pari qytet në botë i kandiduar për Nobel

Në vitin 2000 Kukësi u kandidua për Çmimin Nobel për Paqe me motivacionin e pritjes së mbi 450.000 shqiptarëve nga Kosova të dëbuar nga ushtria, paraushtarakët serbë dhe serbët e armatosur në Kosovë.

Është i pari qytet në botë i kandiduar për një çmim të tillë!

Atë kohë çmimin e fitoi Kofi Annan, për punën e tij humanitare, si dhe të dërguarit të posaçëm të OKB për Siri, ku i priu përpjekjeve për një zgjidhje paqësore të konfliktit./OxygenPress.info