Kujdes nga gjumi i tepërt

Orët e tepërta të gjumit janë problem.

Të paktën këtë thonë shkencëtarët, të cilët shprehen se më shumë se 9 orë gjumë rrezikon prekjen e humbjes së kujtesës.

Ata kanë dalë në përfundimin se njerëzit që bëjnë gjumë nëntë apo edhe më shumë orë kanë treguar një rënie specifike në kujtesë dhe në aftësinë e gjuhës, shkruan noa

Ekspertët janë ende të pasigurt se pse gjumi i tepërt mund të shkaktojë këtë gjendje, por kanë thënë se njerëzit me këtë problem kanë ndërprerje në trurin e tyre, çka i bën të flenë më shumë.