Neuro-shkenca thotë se Gjeniu Steve Jobs ka pasur një shprehi të caktuar, e cila nxit kreativitetin.

Sipas Walter Isaascon, biografit të Jobs, gjeniu i ka shfrytëzuar ecjet e gjata si metodë për ta rritur kreativitetin, prapa suksesit të kompanisë ‘Apple’.

Jobs nuk është i vetmi mes individëve të suksesshëm të cilët i kanë përdorur ecjet e gjata si formë të ushtrimeve mendore.

Thomas Jefferson e ka këshilluar nipin e tij, Peter Carr të bëjë ecje të gjata dhe ta pastrojë mendjen nga çdo gjë.

“Asnjëherë mos merr libër me vete. Qëllimi i ecjes është ta relaksosh mendjen. Kësisoj nuk duhet ta lejoni veten të mendoni kur ecni; por të shpërqendroheni krejtësisht nga objektet përreth. Është e këshillueshme të ecni gjysmë ore në mëngjes posa të zgjoheni, sepse e largon gjumin dhe prodhon efekte tjera të mira”, ka deklaruar Olivia Fox Cabana.

Për më tepër, ecja ndihmon në zvogëlimin e shtypjes së gjakut dhe është e mirë për shëndetin e përgjithshëm.