KQZ shpalli rezultatet përfundimtare të zgjedhjeve të 6 tetorit, NISMA nuk kalon pragun

Komisioni Qendror i Zgjedhjeve shpalli rezultatet përfundimtare të zgjedhjeve të parakohshme për Kuvendin e Republikës së Kosovës që u mbajtën më 6 tetor 2019.

Të gjitha rezultatet e detajuara i gjeni në këtë vegzë

Komisioni Qendror i Zgjedhjeve njofton se subjektet politike dhe kandidatët mund të paraqesin ankesat e tyre brenda 24 orëve në Panelin Zgjedhor për Ankesa dhe Parashtresa lidhur me këtë rezultat.

LËVIZJA VETËVENDOSJE! 220.811 26,159% 

LIDHJA DEMOKRATIKE E KOSOVËS 206.458 24,458% 

PARTIA DEMOKRATIKE E KOSOVËS 178.645 21,163% 

AAK-PSD KOALICIONI 100% KOSOVË 96.883 11,477% 

SRPSKA LISTA 57.015 6,754% 

NISMA SOCIALDEMOKRATE – ALEANCA KOSOVA E RE – PARTIA E DREJTËSISË 42.072 4,984% 

KOALICIJA VAKAT 7.081 0,839% 

KOSOVA DEMOKRATIK TÜRK PARTISI 6.767 0,802% 

PARTIA LIBERALE EGJIPTIANE 4.881 0,578% 

NOVA DEMOKRATSKA STRANKA 3.934 0,466% 

PARTIA E ASHKALINJËVE PËR INTEGRIM 3.102 0,367% 

FJALA 2.850 0,338% 

PARTIA DEMOKRATIKE E ASHKANLIVE TË KOSOVËS 1.957 0,232% 

SAMOSTALNA LIBERALNA STRANKA 1.855 0,220% 

INICIATIVA E RE DEMOKRATIKE E KOSOVËS 1.754 0,208% 

PARTIA EUROATLANTIKE E KOSOVËS 1.172 0,139% 

JEDINSTVENA GORANSKA PARTIJA 1.156 0,137% 

PARTIA ROME E BASHKUAR E KOSOVËS 1.078 0,128% 

STRANKA DEMOKRATSKE AKCIJE 826 0,098% 

PARTIJA KOSOVSKIH SRBA 818 0,097% 

GRAÐANSKA İNİCİJATİVA GORE 777 0,092% 

POKRET ZA GORA 695 0,082% 

SLOBODA 670 0,079% 

ESMIR KASI 576 0,068% 

KOSOVAKI NEVI ROMANI PARTIA 288 0,034%