Kongresmenja amerikane: A duhet të bëjmë fëmijë kur e dimë se do t’i vras ngrohja globale?

Anëtarja më e re e kongresit amerikan, Alexandria Ocasio-Cortez ka thënë se ndryshimi klimatik përbën një kërcënim të tmerrshëm ndaj njerëzimit dhe është e drejtë që njerëzit të pyesin se a duhet të bëjnë fëmijë, përkthen nga New York Post.

“Planeti ynë do të goditet nga katastrofa nëse nuk e kthejmë anijen në anën tjetër, dhe tashmë ka një konsensus shkencor se jetërat e fëmijëve tanë do të jenë shumë të zotshme,” tha ajo në një video Live në Instagram derisa po i priste perimet në kuzhinë.

“Dhe i çon, mendoj, të rinjtë që të kenë një pyetje legjitime, “A është në rregull që të bëjmë fëmijë?”

Ocasio Cortez, e vetëquajtur social-demokrate, e ka bërë ndryshimin klimatik një çështje të rëndëdishme në agjendën e saj politike.