Kjo është historia e baletit

Ka diçka magjike për të shkuar në balet. Muzika, veshjet, pasionet e panumërta të valleve se si artistët e baletit humbasin veten në performancë, të gjitha ato vijnë së bashku për të krijuar një përvojë të bukur.

Ka një fuqi pothuajse magjike në lëvizjet e tyre të hijshme në skenë.

A keni dëgjuar për Ditën e Baletit?

Në këtë ditë, preferohet që të shihni balet.

Historia e Ditës së Baletit

Baleti gjeti origjinën e tij gjatë Rilindjes në të gjithë Italinë dhe Francën, megjithëse ende duhej të evoluonte në formën që e njohim sot.

Puna poetike e baletit ishin të gjitha gjërat që do të vinin në të ardhmen. Ajo gjeti rrënjët e saj në vallet e gjykatës, dhe kështu inkorporoi fustanin e duhur valle të grave në atë kohë, “gowns formale” që zbriti në kyçin e këmbës.

Më vonë, u perhaps edhe baleti francez.

Baleti filloi të merrte formën që ne e njohim sot.

Baleti pastaj është përhapur në të gjithë botën, nga Rusia në Gjermani.

 Si të festoni Ditën e Baletit?

Shkoni në balet! Kjo është mënyra e parë dhe më e mire që të festoni këtë ditë.

Dita Botërore e Baletit është një ngjarje e organizuar çdo vit që feston bukurinë e baletit dhe atë që është bërë sot në botë.

Ngjarja festohet kudo në botë./OxygenPress.info