Kaq është vjetërsia e Urës së Bosforit

0
1126

Është ura që bashkon dy kontinente, Evropën me Azinë.

Punimet në të përfunduan me 30 tetor të vitit 1973.  Është 1.074 kilometra e gjatë.

Kjo është Ura e Bosforit në Turqi, që është e vendosur ndërmjet pjesës evropiane dhe asaj  aziatike.

Është e gjatë 1,560 m dhe e gjerë 33.40 m.

Distanca ndërmjet dy shtyllave është 1,074 m dhe lartësia totale e tyre është 165 m. Hapësira rrugore e urës ka një lartësi mbidetare 64 m.

Ura e Bosforit ka qenë ura e katërt më e gjatë në botë në vitin 1973, atëherë kur është përfunduar ndërtimi i saj, ndërsa sot është ura e 22-të më e gjatë në botë.

Që nga prilli i vitit 2007, një sistem i kompjuterizuar i dritave LED nga Philips, ndriçon urën natën me ngjyra dhe modele të ndryshme./OxygenPress.info

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here