Kanga që s’kuptohet- poezi nga Migjeni

0
327

Melodisë kombëtare

U vodh kanga nga zemra e kombit,

shpërtheu në vaj të dikuem mjerimit,

këndoi ujen e së bijës, këndoi ujen e të birit,

qau jetën e thyeme nga rrufe e fatit,

i mbyti në lotë shpirtënt që ndjejnë dhimbë për të ngratit.

 

Kangë a vaj? Çëje? Thuejma, zemër kombi!

Zemër që ke vuejtun, që ende po vuen…

Kangë a vaj? Çë je? Çë në ty po vluen?

Mallkimi ndaj fatet që ditët t’i helmuen,

që dëshirat e jetës të gjitha t’i gozhduen?

 

Oh -jo! Kangajote asht shprehje e dhimbsun

e njëjetese që dergjet e dergjet

dhe tu’ e dergjë ndoshta do hesht e molisun…

PËRGJIGJU

Ju lutemi shkruani komentin tuaj!
Ju lutem shkruani emrin tuaj këtu