Gruaja shembull si të kesh një fermë të suksesshme

Të fillon dhe të zhvillosh një fermë në Kosovë nuk është aspak e lehtë.

Veçanërisht nëse je grua.

Tabe Krasniqi është një fermere e suksesshme.

Ajo e filloi nga zero por shpejtë filloi t’i korrë frytet e punës së saj. Ka 80 krerë lopë.

Një grant i Bashkimit Evropian ishte shtytje për sukses.

“Kjo fermë punon që 9 vite/ Si menaxhere e kësaj ferme besoj që kemi arrtit rezultat. Nuk kam qenë e vetëdijshme çfarë sfida me presin, pro me kalimin e kohës sot e them lirisht që edhe unë si grua mund të mbaj dhe zhvilloj një biznes siç është mbajtja e gjedhit për qumësht”, thotë ajo.

Kështu kompanitë e mëdha në Kosovë kanë filluar një bashkëpunim me fermerët. Krasniqi është përmes kompanisë Rugove, e që ky grant i ka ndihmuar asaj në cilësinë e qumështit.

 

Nje fermere dhe nje kompani e suksesshme

Tabe Krasniqi është një fermere e suksesshme. Ajo e filloi nga 0⃣ por shpejtë filloi t’i korrë frytet e punës së saj. Një grant i Bashkimit Evropian ishte shtytje për sukses, njejtë sikurse edhe për kompaninë e përpunimit të qumshtit RUGOVE. Kjo video prezanton rrugëtimin e tyre drejtë suksesit 👇

Posted by European Union Kosovo on Wednesday, February 6, 2019