Gjëma e qiellit!

Kur toka qulloset nga lotët e qiellit

Çuditem dhe filloj në vete të qesh

Po pse s’qanë toka që bart njerëzit

Lotët e saj pse s’i ngreh drejt reshë

 

Harron njeriu që më shumë ka të vdekur se të gjallë

Dhe qielli me të vdekur është ngopur

Ndoshta atje jetojnë shumë të marrë

Gjepura

S’ka njeri që është i keq e të njëjtën kohë i vdekur..

 

GJËMA E QIELLIT – Poezi nga Shkumbin Haxha

Kjo është poezia fituese e çmimit të parë në konkursin e organizuar nga Sektori i të Rinjve, Klubi Letrar De Rada në Ferizaj, për nderë të 28 Nëntorit./OxygenPress.info