Fjalimi i presidentit të 46-të të SHBA-së, Joe Biden

WASHINGTON, DC - JANUARY 20: U.S. President Joe Biden delivers his inauguration address on the West Front of the U.S. Capitol on January 20, 2021 in Washington, DC. During today's inauguration ceremony Joe Biden becomes the 46th president of the United States. (Photo by Rob Carr/Getty Images)

Joe Biden sapo dha betimin. Ai u betua para Kryetarit të Gjykatës së Lartë John Roberts.

Biden është zyrtarisht presidenti i 46-të i Shteteve të Bashkuara.

Fjalimi i presidentit të 46të i SHBA-së, Joe Bide:

“Kjo është dita e demokracisë, një ditë historie dhe shprese, e ripërtëritjes dhe vendosmërisë,” tha Biden.

“Amerika është testuar përsëri dhe Amerika është ngritur në sfidë,” shtoi ai.

Ai tha se “kauza e demokracisë” festohet sot.

“Vullneti i njerëzve është dëgjuar dhe vullneti i njerëzve është marrë parasysh,” tha Biden.

“Sot ne festojmë triumfin, jo të një kandidati, por të një kauze – kauzës së demokracisë. Vullneti i njerëzve është dëgjuar dhe vullneti i njerëzve është marrë parasysh. Ne kemi mësuar përsëri që demokracia është e çmuar Demokracia është e brishtë. Dhe në këtë orë, miqtë e mi, demokracia ka mbizotëruar “.

“Falënderoj paraardhësit e mi të të dy palëve për praninë e tyre sot këtu. Unë i falënderoj ata nga zemra ime … Dhe unë e di rezistencën e Kushtetutës sonë dhe forcën, forcën e kombit tonë, ashtu si dhe Presidenti Carter, me të cilin fola mbrëmë, i cili nuk mund të jetë me ne sot, por të cilin ne e përshëndesim për gjithë jetën e tij në shërbim, “tha Biden.

“Unë sapo kam bërë një betim të shenjtë. Betimi i parë i dhënë nga Uashingtoni. Por historia amerikane nuk varet nga askush prej nesh, jo nga disa prej nesh, por nga të gjithë ne. Nga ne, njerëzit , të cilët kërkojnë një bashkim më të përsosur. Ky është një komb i madh. Ne jemi njerëz të mirë, “tha Biden.

“Ne kemi shumë për të bërë në këtë dimër të rrezikut dhe mundësive të konsiderueshme.”

Ai tha se koronavirusi “përcjell në heshtje vendin” dhe vuri në dukje se ka më shumë jetë të humbura nga koronavirusi sesa në Luftën e Parë Botërore.

“Bashkimi për të luftuar armiqtë me të cilët përballemi. Zemërimi, inati dhe urrejtja, ekstremizmi, paligjshmëria, dhuna, sëmundja, papunësia dhe pashpresa. Me unitetin mund të bëjmë gjëra të mëdha, gjëra të rëndësishme,” shtoi ai.

“Unë e di që forcat që na ndajnë janë të thella dhe ato janë reale. Por unë gjithashtu e di se ato nuk janë të reja. Historia jonë ka qenë një luftë e vazhdueshme midis idealit amerikan që ne të gjithë jemi krijuar të barabartë, dhe realitetit të ashpër të shëmtuar që racizmi, nativizmi, frika, demonizimi na kanë copëtuar prej kohësh, “tha Biden.

“Unë do të luftoj po aq fort për ata që nuk më mbështetën, ashtu siq për ata që më mbështetën”, tha Biden.

“Ky është mesazhi im për ata përtej kufijve tanë. Amerika është testuar dhe kemi dalë më të fortë. Ne do të riparojmë aleancat tona dhe do të angazhohemi për aleancën me botën edhe një herë”, tha ai, duke premtuar një ndryshim nga politikat izoluese të paraardhësit të tij./oxygenpress.info