Fëmijët trashëgojnë edhe përgjegjësinë nga prindërit

Nuk janë vetëm sytë, hunda apo goja që fëmijët mund të trashëgojnë nga prindërit e tyre. Hulumtimet e fundit tregojnë se fëmijët mund të trashëgojnë edhe përgjegjësinë nga nëna apo babai i tyre.

Një studim i më shumë se 700 vëllezërve të motrave sugjeron se ADN-ja mund të ndikojë në busullën morale të të rinjve më shumë se edukimi i tyre.

Shkencëtarët që kanë gjetur vëllezërit e motrat e tyre të afërta janë më të ngjashme me prindërit e tyre, edhe nëse vëllezërit dhe motrat e tyre rriten në të njëjtën shtëpi.

Studiuesit theksojnë, megjithatë, gjenet tona vetëm ‘na japin potencial’ dhe ne ende mund të ‘formësojmë se kush ne mund të bëhemi’’.