Energji përmes paneleve diellore

Kina do të prodhojë energji përmes paneleve diellore. Shkencëtarët kinezë planifikojnë të ndërtojnë një impiant diellor në hapësirë, për të siguruar furnizim të mjaftueshëm me energji në tokë. Ky projekt synon të zëvendësojë energjinë e rinovueshme me qëllim reduktimin e ndotjes së ajrit dhe ngrohjen globale. Sipas shkencëtarëve, energjia diellore hapësinore është burimi më i madh në dispozicion të njerëzve, dhe mund të furnizojë pothuajse të gjitha nevojat elektrike të njerëzve në tokë.