E mbani mend këtë fotografi të fëmijës nigerian me të cilin bota ishte mbushur plotë me dhembshuri?

Turistja daneze Anja Ringgren në vitin 2016 ishte në Nigeri dhe gjeti këtë fëmijë të vogël në rrugë, familja e të cilit e kishte hedhur pa ushqim, pa rroba, duke menduar se shpirtrat e këqinjë ishin duke banuar te ai!
Të gjithë kalimtarët po e shmangnin këtë fëmijë për shkak të këtij besimi, dhe ai 8 muaj ka mbetur duke ngrënë nga mbeturinat.
Ajo e adaptoi dhe menjëherë e çoi në terapi duke e quajtur ‘shpresë’.
Anga gjithmonë poston foto të ”Shpresës” që nuk dukej më si fotoja e tij e vjetër kur ajo u takua për herë të parë me të.
Dhe në këto foto më poshtë ”Shpresa”, jeta e të cilit ka ndryshuar rrënjësishtë për të mirë, shikoni se si rezulton sot pas përkujdesjes nga Anja.
Ajo atje themeloi një bamirësi të quajtur Tokë e Shpresës për t’u kujdesur për fëmijët e braktisur dhe për të mbrojtur të vegjëlit dhe të pastrehët 🖤🌹
(Ahmed Dermala)

Dr. Ismail Lutolli
Familja dhe Shëndeti