DUA – poezi nga Asdreni

Mbi bar dua të prehem,

të këndoj, të dëfrehem,

të shoh rreth bagëtinë,

kur hanë dhe pinë;

të shoh fushat e blerta,

bimët kur i fryen era,

njërzit kur punojnë

dhe çupat kur këndojnë!

 

Ah, dua dhe lulet,

kur i shfaqin pekulet,

dhe fluturat që venë,

mbi to dua të jenë;

bilbili t’ia thotë

nën diellin e ngrohtë.

 

Dua dhe Shqipërinë,

se atje kam shtëpinë,

kur rrija nëpër ferrat

edhe lozja me sheqerrat;

për këtë kam dëshirë

dhe s’dua më mirë,

atje dua të shkoj,

sa të jem e të rroj!