Dita Botërore e Picës, mësoni fakte interesante për të

Sot në botë shënohet Dita e Picës. Mësoni disa fakte interesante rreth këtij ushqimi shumë të kërkuar.

Një piceri mesatare përdor rreth 55 kuti picash çdo ditë

Përafërsisht 3 miliard pica shiten në SHBA çdo vit.

Pica më e madhe e bërë ndonjëherë është bërë në Johanesburg, Afrikë e Jugut në Norwood Pick ‘n Pay Hypermarket. Ajo peshonte 26.883 paund.

Piceritë përfaqësojnë 17% të të gjitha restoranteve në botë

Prodhuesi më i shpejtë në botë i picës mund të bëjë 14 pica në 2 minuta dhe 35 sekonda

36% e njerëzve e konsiderojnë picën si mëngjesin e përsosur

Të ngrënit e picës një herë në javë mund të zvogëlojë rrezikun e kancerit esophageal

Dërgesa më e gjatë e një pice ishte nga Cape Town në Afrikën e Jugut në Sydney, Australi

Antica Pizzeria Port’Alba e hapur me 1738 konsidetohet të jetë piceria parë në botë dhe ekziston ende në Napoli, Itali.

Historia e picës fillon në kohërat antike, ku shumë kultura gatuanin bukë dhe mbulonin me shije të ndryshme.

Pica është ngrënë fillimisht në Itali dhe është shpërndarë nga imigrantët, sidomos pas luftës së Dytë Botërore.