“Disa njerëz zgjedhin mënyrën e ligë për të zgjedhur hallet”

Nga Hava Kurti Krasniqi

Nga qielli zbresin Ëngjujt si fjollat e borës.
Shumica prej tyre rrin duarkryq.
Nuk kanë punë.
Ëngjujt zbresin për të na ndihmuar në vështirësi.
Presin lutjet tona.
Por disa njerëz zgjedhin mënyrën e ligë
për të zgjedhur hallet.
Harrojnë se Zoti i krijoi Ëngjujt për të na ndihmuar.
Harrojnë tu luten atyre.
Prandaj bëni lutjet për Ëngjujt.
Janë aq afër jush.
Dëgjojnë edhe heshtjen tuaj.
Thuaj një lutje me zemër.
Pranë teje ka shumë Ëngjuj.
Thuaje, thuaje , dhe beso fuqishëm!
Mrekullitë ndodhin