Dërgoi mercenarë të elitës për të shpëtuar studentin

Një profesor i kimisë në Universitetin e Lundit dërgoi një ekip të mercenarëve të elitës në një luftanije të Shtetit Islamik për të liruar një nga studentët e doktoraturës dhe familjen e tij.

CharlottaTurner, profesoreshë në “Kimia Analitike”, mori një mesazh me tekst nga studenti i saj, FirasJumaah në vitin 2014, duke i thënë asaj të mendonte se nuk do të përfundonte tezën e tij nëse nuk do të kthehej brenda një jave.

Ai dhe familja e tij Jazidi ishin, i tha ai, duke u fshehur në një fabrikë të zbrazët tëzbarrjet, duke dëgjuar tingujt e të shtëna armësh, ndërsa luftëtarët e Shtetit Islamik (Isil) e kaluan jashtë qytetit.

“Asnjëherë nuk kisha shpresë,” tha Jumaah për Lumën e Universitetit të Lundit. “Isha e dëshpëruar. Doja vetëm t’i tregoja mbikëqyrësit tim se çfarë po ndodhte. Nuk kisha asnjë ide se një profesor do të ishte në gjendje të bënte diçka për ne. ”

Por Turner nuk kishte asnjë ide për të lejuar që projekti kërkimor i Jumaah të mos përfundonte.

FirasJumaah u shpëtua së bashku me gruan dhe dy vajzat

“Ajo që po ndodhte ishte krejtësisht e papranueshme,” tha ajo. “U bëra kaq i zemëruar që IS-ja mund të futet në botën tonë, të rrezikojë studentin tim të doktoratës dhe të shqetësojë hulumtimin”.

Ajo kontaktoi me eprorët e saj për të parë nëse mund të bëhej ndonjë gjë.

“Ishte një çështje e njerëzimit bazë. Shefi im më dha dritën e gjelbër dhe tha ‘thjesht bëje atë’, “tha ajo.

Ajo kontaktoi shefin e sigurisë të universitetit, PerGustafson.

“Ishte pothuajse sikur ai të ishte duke pritur për këtë lloj misioni,” tha ajo. “PerGustafson tha se kemi pasur marrëveshje me një kompani transportuese dhe të sigurisë e cila ishte e vlefshme në të gjithë botën”./Oxygenpress.info