Deputetët votojnë kundër ngritjes së pagave për mjekët e policët

Deputetët e Kuvendit të Kosovës kanë votuar kundër amendamenteve që planifikonin ngritjen e pagës për profesionistët shëndetësorë, policët dhe inspektorët.

Fillimisht deputeti i PDK-së, Bekim Haxhiu tha se amendamenti 64 është në vazhdën e luftës antikovid, konkretisht ngritjen e pagës për policët, andaj kërkoi nga deputetët që të votojnë pro.

“Edhe pse nuk e dhatë për mjekët, po jepeni për policinë se ndoshta iu dënojnë pak dhe jepeni votën pro, se policët dhe mjekët po punojnë e hanë byrek, e nuk kanë as t’i ushqejnë fëmijët e vet, e vlerësojeni se si do të kemi mundësi ta luftojmë pandeminë”, tha ai.

Në fund ky amendament nuk kaloi, pasi morri vetëm 24 vota për.